BI Consultancy

Je hebt je eerste proof-of-concept dashboard af

Hartstikke mooi, van harte! Maar nu wordt het tijd om het in de organisatie te laten landen en om ook structureel gebruik te laten maken van je harde werk. 

Dat kan alleen als je achterliggende architectuur ook in orde is. Kloppen je datastromen, is er automatische validatie, wie beheert je databases, en wat nou als er toch kinken in de kabel komen?

Allerlei vragen waar je in eerste instantie mogelijk nog niet rekening mee had gehouden, en nu gaat het opeens wel heel snel.

Schakel   de experts van DataDoen in, wij helpen je zo snel mogelijk het juiste spoor op.


Je hebt al wat meer dashboards

Maar nu wordt beheer toch echt een dingetje. 

De jongens en meiden van ICT hebben een dagtaak aan het onderhouden van je gebruikersrechten en aan het herladen van nieuwe data of aan het uitrollen van nieuwe releases. Dat kan een stuk slimmer! 

DataDoen helpt je met de automatisering van je Business Intelligence omgeving, zorgt ervoor dat er zo weinig mogelijk menselijke handeling meer nodig is, maar wel veilig en robuust. 

En dan altijd nog de vraag: hoe nu verder? Ben je überhaupt ooit wel eens klaar met het ontwikkelen van je informatievoorziening? 

Wij denken het niet


Je hebt heel veel datastromen

Maar nu weet je van voren niet meer wat er van achteren met je data gebeurt. 

Er zijn overal bewerkingen op je data, meerdere dashboards putten uit dezelfde bron en dus wordt het penibel als je dingen wilt aanpassen. Kortom: je zoekt overzicht. 

Dat kan je oplossen met een datawarehouse met te dure software en agressieve vendors die alleen aan hun targets denken. Maar er zijn nog veel meer manieren om deze complexiteit te verminderen. Benieuwd?


Je hebt al een mooie omgeving

Maar die performance is totaal niet om over naar huis te schrijven. 

DataDoen biedt een quickscan op je omgeving aan. We kijken of al je instellingen wel goed staan en of er in je dashboardmethodieken

Bovendien heb je nu misschien al wel meerdere ontwikkelaars die elkaars taal niet helemaal spreken en/of de verbinding met de eindgebruiker eerder een last dan een lust vinden. 

Dat gaat een keertje schuren, en dat wil je voor zijn. 

DataDoen managet je interne processen voor je, zodat jij kan nadenken over prachtige nieuwe ideeën en niet de hele dag alleen maar bezig bent met relaties te managen.


Je bent helemaal klaar met je gebruikte software

Maar hoe ga je migreren?

 Natuurlijk, uit elkaar gaan omdat je een nieuwe vlam wilt proberen is altijd pijnlijk. Maar ook leuk en uitdagend en, in de lange termijn, veel fijner. 

Je wilt dan natuurlijk wel weten wat er op de markt is. Bij gebrek aan een Tinder voor Business Intelligence, kan DataDoen je matchmaker worden. Wij helpen je met de juiste voorselectie, zorgen voor een eerste date, en regelen een ontspannen situatie waarin wellicht iets moois kan ontbloeien. Mocht het een match made in heaven zijn, dan zullen we natuurlijk ook zorgen voor een bestendige langetermijnrelatie.


Je zoekt naar iemand die de kar kan trekken

Maar jij hebt maar 24 uur in een dag, en daarvan wil je het liefst 23,5 uur besteden aan nieuwe ideeën maken en contact hebben met de eindgebruiker, of dat nou intern is of een klant van je.  

Alles staat, het loopt op rolletjes, dashboards worden netjes doorontwikkeld en de gebruikers zijn tevreden. Tot zover het goede nieuws. Je zoekt eigenlijk iemand die er voor zorgt dat er gedaan moet worden wat er gedaan moet worden, want dat kost ook veel tijd, en die heb je niet. 

Kijk niet verder, DataDoen levert ervaren projectbegeleiders die dit voor je uit handen nemen.


Je hebt alles al, behalve capaciteit

Maar leid maar eens een BI-developer op in een weekendje. 

Die bovendien ook nog eens begrijpt wat je tussen de regels vraagt in plaats van letterlijk je opdrachten uit te voeren zonder er bij na te denken. Dat gaat hem niet worden. Handjes, handjes, handjes, met breintjes, breintjes, breintjes, dat is wat je zoekt.

Ook voor langer lopende trajecten kan je DataDoen inschakelen, wij zorgen er voor dat de druk van de ketel af gaat, zodat jij weer wat ademruimte hebt. 

En wil je daarna weer van ons af? Ook geen probleem, wij zijn niet opgericht om jou aan contracten van 5+ jaar te binden; pragmatiek en flexibiliteit, daar moet je ons wel voor hebben.


Je wilt eens een frisse wind

Maar ja, where to begin? 

Laat een onafhankelijke derde ( DataDoen ) eens naar je omgeving kijken. Met een dagje zijn we klaar, vertellen we je al onze bevindingen, wat je zou moeten doen om nog toffere projecten te kunnen doen, en of je omgeving toekomstklaar is. 

En als we helemaal niets vinden? Dan krijg je een vette korting, want wij willen je helpen en je niet vertellen wat je al wist. Kom nou, als we zo geld wilden verdienen waren we wel mondkapjes gaan verkopen terwijl we zeggen dat we geen winstoogmerk hebben.


Je weet dat je niet alles weet

Maar wat weet je dan niet? 

Dat weten wij dan weer. We komen graag een keertje langs om je te vertellen wat de huidige roddelpraat in de BI is, welke trends en ontwikkelingen er zijn, en leggen je graag alle afkortingen en methodieken in normale taal uit.

Misschien weet je wel wat je niet weet. Ook dan kan je bij ons als vraagbaken . Wil je zomaar iets kleins weten? Dan beantwoorden we dat zonder kosten gewoon via de mail. Heb je meer vragen, dan gaan we eens een stevig gesprek aan.

Hoe werkt het

Toolonafhankelijk

DataDoen kan met zo'n beetje elke datavisualisatietool omgaan, al hebben we wel een voorkeur voor Qlik

Kennisoverdracht

We vertellen je precies wat we doen en waarom. We rekenen er niet op dat je een uitgebreid eindverslag in trilogievorm zoekt.

In samenwerking

Alleen is ook maar zo alleen, dus we betrekken je (als je dat wilt) bij het gehele proces, terwijl we bezig zijn. Zo blijf je in control.

Snel resultaat

Denk in dagen doorlooptijd, niet in weken. Laat staan maanden. Een goed BI omgeving heeft vaak niet meer nodig dan een frisse kritische blik

Laat je data werken!
Ne​em contact op.

Contact